Kupujemy,
jemy, co nie zjemy, wyrzucamy. Proceder ten jest powszechny w każdym
domu. A przecież nie
musi tak być Wystarczy
tak
niewiele, aby robić
przemyślane zakupy.
niedziela, 3 czerwca 2018
czwartek, 17 maja 2018
Owsiane ciasteczka II
Za
oknem plucha, szarzyzna i wilgoć w pełnej krasie. Takie dni też
być muszą, bo takie dni to czas na kulinarne pomysły. Nie wiem jak
Wy, ale zawsze w takie dni chce mi się zjeść coś słodkiego.
wtorek, 15 maja 2018
Małdrzyki krakowskie
Małdrzyki
krakowskie to placki z twarogu wywodzące się z tradycyjnej kuchni
małopolski. Nazwa dania wywodzi się od sera „małdrzyka” lub
„mądrzyka”. To gatunek sera powstałego ze słodkiego mleka.
Sławne kiedyś były krakowskie małdrzyki.
sobota, 21 kwietnia 2018
Ach ten twaróg
Co
było wcześniej jajko czy kura, twaróg czy śmietana ? Takie i inne
pytania nasuwają mi się na myśl, kiedy inni już śpią. A tak
poważnie, to chyba mało istotne. Bo istotne jest to, że oba te
produkty nie ustępują sobie pod względem wartości odżywczych.
sobota, 24 marca 2018
Slow life
Żyć
zgodnie z naturą. Co to oznacza dla współczesnego człowieka
zamkniętego szczelnie w betonowych miastach. Dla którego kontakt z
przyrodą często ogranicza się weekendowym wypadem do parku.
Jesteśmy ludźmi XXI wieku. To obliguje. Musimy dotrzymać kroku
rozwijającej się cywilizacji. Zabiegani, zafrasowani, wpatrzeni w
ekran komputera i smartfonu, nie mamy czasu na sentymenty. Żyjemy w
niecierpliwych czasach, w których liczy się coraz więcej i coraz
szybciej, najlepiej natychmiast. Co zatem oznacza życie zgodnie z
naturą ?
Subskrybuj:
Posty (Atom)