Zupy
to moi faworyci. To idealne rozwiązanie na obiad. Są sycącym i
pełnowartościowym posiłkiem, a do tego wszystkiego pyszne. Do zup
staram się używać warzyw sezonowych. Skrupulatnie trzymam się
kalendarza warzyw i owoców. Dzięki temu wiem jakie warzywa są
obecnie w sprzedaży, co pozwoli uniknąć mi produktów z importu
naszpikowanych pestycydami, herbicydami czy azotanami.
środa, 22 listopada 2017
sobota, 11 listopada 2017
Browie z masłem orzechowym
Browie
z masłem orzechowym. Czego chcieć więcej? Internet pęka od
przepisów na ciasta z fasoli, moja głowa też od poszukiwania tego
idealnego. Jestem baaaardzo wybredna, ciasto musi być smaczne,
wilgotne, słodkie, ale ostrożnie słodkie i co najważniejsze
zdrowe.
piątek, 10 listopada 2017
Jesień na talerzu
Aura
ostatnio nas nie rozpieszcza. W końcu mamy jesień. W takie dni
człowiek najchętniej zakryłby się górą koców i nie wychodziła
z łóżka. Tak też można. Ale przecież mimo jesiennej chandry
trzeba jakoś funkcjonować. Ja z uwielbieniem patrzę za okno.
Pewnie dlatego, że uważam, iż
każda
pora roku jest niepowtarzalna i piękna sama w sobie. Do tego ten
czas wnosi sezonowość do naszej kuchni. To początek nowych smaków
i aromatów.
piątek, 27 października 2017
Owsiane ciasteczka
Dzisiaj
coś, co tygryski lubią najbardziej. Owsiane ciasteczka z suszonymi
owocami. Szybie jak wszystkie moje słodkości. Minuta i po sprawie.
środa, 18 października 2017
Jogurt - super food
Jogurt
ten mleczny przysmak na dobre zadomowił się w naszej lodówce. Mała
zdrowa przekąska. Tak zwana metoda na głoda. Szybka, smaczna i
pożywna. Lubimy jeść jogurty i producenci to
wiedzą. Wybór
jest
ogromny,do tego stopnia, że sklepowe
lodówki nie mają końca, a ich półki uginają się od
różnorodności smaków i rodzajów jogurtów. Podjęcie decyzji
zakupu sprawia niemały
problem.
Co wybrać i na co warto zwrócić uwagę kupując jogurt?
Subskrybuj:
Posty (Atom)